Moestuin Taart met Chocolade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
8-10 8-10
Moestuin Taart met Chocolade
Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de maag, deze moestuin taart is een heerlijke ode aan de Lente! Een vrolijke en fluffy chocoladecake bedekt met eetbare aarde, gras en verschillende groenten. De groenten suikerfiguurtjes zijn leuk om samen met het hele gezin te maken!
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CAKE:
  • 235 g ongezouten boter, en extra om in te vetten
  • 235 g zachte bruine suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g Ovomaltine
  • 35 g cacaopoeder
  • 80 ml melk, warm
  • 235 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
VOOR DE TOPPING:
  • 100 g Chocolade koekjes
  • 100 g Oreo koekjes
  • 70 g gedroogde kokosnoot
  • 1 à 2 tl groene voedingskleurstof
  • 400 g chocoladepasta
  • Rolfondant, om te modelleren
  • Eetbare bloemen, naar keuze
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
  • 2
    Meng de boter, de suiker en het vanille-extract in een keukenmachine. Klop op hoge snelheid tot een licht en luchtig mengsel.
  • 3
    Meng in een mengbeker de Ovomaltine, het cacaopoeder en de melk met 100 ml warm water tot een dikke pasta. Giet dit bij het beslag en meng alles.
  • 4
    Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg een ei toe aan het chocolodebeslag samen met een lepel bloem. Klop gedurende 20 seconden op hoge snelheid tot alles goed gemengd is. Herhaal met de overige eieren.
  • 5
    Spatel de rest van de bloem erbij met een metalen lepel tot alle ingrediënten een glad chocoladebeslag vormen.
  • 6
    Beboter lichtjes de cakevorm en giet het beslag erin. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten tot een prikker er droog uitkomt wanneer u hem in het midden van de cake prikt.
  • 7
    Neem de cake uit de oven en haal hem uit de vorm op een taartrooster en begin aan de toppings.
  • 8
    Verkruimel de koekjes in een mixer of met de hand en bewaar deze.
  • 9
    Maak het gras voor de moestuin door de kokosnoot met de groene voedingskleurstof in een kom te mengen tot alles felgroen ziet.
  • 10
    Wanneer de cake volledig afgekoeld is, bestrijk voorzichtig de bovenkant van de cake met de chocoladepasta. Besprenkel met de verkruimelde koekjes. Druk ze licht aan zodat ze goed aan de chocoladepasta blijven plakken.
  • 11
    Strooi nu de groene kokosnoot in lijnen langs de rand van de cake en verdeel dan de cake in 'groentebedden'.
  • 12
    Werk de cake af met groenten uit rolfondant en eetbare bloemen.
  • 13
    Om de cake af te werken, maak een assortiment van groenten uit rolfondant of verzamel eetbare bloemen en minigroentjes.
  • 14
    Groenten uit rolfondant maken kan wat tijd in beslag nemen maar is een leuke activiteit terwijl de cake afkoelt.
  • 15
    Gebruik kruiden zoals peterselie om groenten als wortelen en radijzen af te werken.