Linguine met zeevruchten en kerstomaatjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Linguine met zeevruchten en kerstomaatjes
Breng uw smaakpapillen naar de Italiaanse kust met deze gemakkelijk te bereiden linguine van zeevruchten.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 eetlepel (15 ml) olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 milde rode chilipeper, fijngehakt
  • 500 g rauwe King Prawn garnalen
  • 8 coquilles
  • 100 g inktvisringen
  • 4 ansjovis in olijfolie, gehakt
  • 1 eetlepel (15 ml) kappertjes, in stukjes gesneden
  • 150 g kerstomaten, gehalveerd
  • 500 g verse linguinepasta
  • 1 bosje verse peterselie
  • Zout en peper om op smaak te brengen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Plaats een 24 cm Chef’s Pan met versterkte anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de olie, knoflook en chilipeper toe. Bak gedurende een paar minuten en haal uit de pan.
  • 2
    Voeg kokend water toe aan de pan (op middelhoog vuur) en voeg de linguine toe met een druppel olie en een snufje zout en kook 3 minuten. Giet met het deksel op de pan het water in een kopje en doe de pasta in een kom.
  • 3
    Zet de pan terug op middelhoog vuur met de rest van de olie. Voeg de inktvisringen toe en bak een paar minuten. Voeg vervolgens de coquilles en de garnalen toe en bak nog 2 minuten.
  • 4
    Voeg de ansjovis, kappertjes, kerstomaten toe en bak tot de garnalen roze zijn.
  • 5
    Voeg de linguine toe aan de pan samen met 3 – 4 eetlepels van het bewaarde pastawater en bak nog eens 3 minuten met het deksel erop.
  • 6
    Breng op smaak en garneer met gehakte peterselie en serveer in pastakommen.