Krokante muesli uit de pan

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
1-2 1-2
Krokante muesli uit de pan
Maak uw eigen muesli als heerlijk tussendoortje of voor het ontbijt. Dit standaardrecept kan naar wens worden aangepast en worden geserveerd met yoghurt, verse bessen of ander fruit.
INGREDIЁNTEN
  • Noten & Zaden
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 150 g ongezouten notenmix (cashewnoten, hazelnoten, walnoten, amandelen)
  • 30 g havervlokken
  • 30 g kokosvlokken
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g chiazaad
  • 1 el lijnzaad
  • 30 g kokosolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gemalen vanille
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl zout
Optioneel
  • 30 g sultanarozijnen of fijngesneden gedroogd fruit
  • Verse bessen, yoghurt en agavesiroop om op te dienen
Voor erbij
  • Verse bessen, yoghurt en agavesiroop
  • Bereidingswijze

  • 1
    Hak de notenmix in grove stukjes. Verhit een anti-aanbakpan van Le Creuset en rooster de notenmix, havervlokken, kokosvlokken, zonnebloempitten, het chiazaad en het lijnzaad ongeveer 10 minuten lang al roerend op middelhoog vuur. Voeg de vanille, kaneel en kokosolie toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  • 2
    Verdeel de muesli over een met bakpapier beklede plank of bakvorm en laat ca. 20 minuten afkoelen. Voeg een klein beetje zout toe en meng de sultanarozijnen of het gedroogde fruit erdoor (optioneel). In een luchtdichte pot met schroefdeksel is de geroosterde muesli ongeveer 3 weken houdbaar.
  • 3
    Sorteer ca. 75 g verse bessen per portie (bijv. aardbeien, frambozen, blauwe bessen etc.), was indien nodig en snijd grote bessen door de helft. Zoet 100-150 g yoghurt met ½ el agavesiroop, schenk in een ontbijtkom van Le Creuset en garneer met de bessen en 50 g krokante muesli. Dien direct op.