Krokant paaslam met kruiden en pistachenoten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
6-8 6-8
Krokant paaslam met kruiden en pistachenoten
Ga voor een indrukwekkende eye-catcher op de paastafel met heerlijk mals vlees en een onweerstaanbare pittige korst.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 lamsracks in 7 delen van biologisch lamsvlees, French-trimmed
  • Zout en peper
  • Geraspte schil van 2 citroenen
  • 20 g gepelde pistachenoten
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 30 g basilicum
  • 30 g munt
  • 110 g knapperig brood (een ciabatta van één dag oud is goed)
  • Olijfolie
  • 50 g boter
  • 125 g basilicumpesto uit de supermarkt
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng het lamsvlees op kamertemperatuur en dep het droog met een theedoek.
  • 2
    Breng op smaak met veel zout en peper.
  • 3
    Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C bij hetelucht.
  • 4
    Meng voor de korst de citroenschil, de pistachenoten, de knoflook, de kruiden, het brood, het zout en de peper in een keukenmachine door elkaar.
  • 5
    Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag van Le Creuset. Braad al het lamsvlees aan tot het rondom goudbruin is.
  • 6
    Bedruip het vlees met boter.
  • 7
    Haal het vlees uit de pan en leg het in de Le Creuset RVS braadslede van 35 cm.
  • 8
    Wrijf de vetzijde van elke lamsrack royaal in met de basilicumpesto, deze fungeert als de 'lijm' voor uw korst.
  • 9
    Druk de korst flink op het vlees.
  • 10
    Besprenkel met olijfolie en voeg een paar stukjes boter toe.
  • 11
    Voor roze lamsvlees bakt u het vlees 30-40 minuten, afhankelijk van hoe u uw lamsvlees het liefst heeft.
  • 12
    U kunt het vlees ook in de oven laten tot het uw gewenste gaarheid heeft bereikt.
  • 13
    Haal het vlees uit de oven en dek het af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten voordat u het vlees gaat snijden.