Kaascannelé

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
+10 +10
Kaascannelé
Voor kaasliefhebbers. Een hartige gebakken lekkernij met Parmezaanse kaas en Roquefort, perfect voor als u familie of vrienden over de vloer krijgt.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 80 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 180 g bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 3 eidooiers
  • 5 g zout
  • 5 g gemalen peper
VOOR DE TOPPING
  • 50 g Roquefort of gemarmerde kaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, met zout en peper.
  • 2
    Laat het beslag vóór het bakken een uur rusten op kamertemperatuur. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel erin, waarbij u de cups tot ¾ vult.
  • 3
    Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
  • 4
    Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm. Leg ze zodra ze zijn afgekoeld op een bakplaat. Plaats een stuk Roquefort op iedere cannelé en gril ze 5 minuten lang op 220 °C.
  • 5
    Serveer warm met een salade.
  • 6
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.