Koken en onderhoud

Inzicht in inductiekoken

Inductiekookplaten zijn erg populair geworden vanwege hun snelle kooktijden, precisie en energiezuinigheid. Er bestaat echter nog steeds verwarring over hoe ze precies werken, dus hebben we besloten om wat vragen over koken met inductie te beantwoorden.
 

Wat is inductie koken?

Een inductiekookplaat brengt de warmte die wordt gegenereerd door magnetische energie (in plaats van warmte van een gasvlam of een elektrisch element) over op het eten in daarvoor geschikt kookgerei. Het produceert direct hitte en staat bekend om een lager energieverbruik en snellere kooktijden dan conventionele en gaskookplaten.


Wanneer het inductie-oppervlak in contact komt met voor inductie geschikt kookgerei, produceert het een magnetisch veld dat onmiddellijk warmte genereert op uw kookgerei. Er wordt alleen warmte gegenereerd aan de onderkant van het magnetische kookgerei, waardoor het energiezuinig en veilig is.
Image without a name

Is kookgerei van Le Creuset geschikt voor inductie?

Inductiekookplaten werken goed voor kookgerei met een hoog ijzergehalte (ijzerhoudend metaal) aan de onderkant. Al onze geëmailleerde gietijzeren, roestvrijstalen en geharde anti-aanbakpannen zijn geschikt voor inductiekookplaten, net als onze geëmailleerde stalen fluit- en waterketels.
SHOP KOOKGEREI
Image without a name
 

*Uitzondering op onze dubbelzijdige grill in geëmailleerd gietijzer en grote pannenkoekenpan in geëmailleerd gietijzer. Raadpleeg onze informatie over gebruik van warmtebronnen, die we voor ieder product hebben samengesteld.

 

Wat zijn de voordelen van inductie koken?

 
Het is energiezuinig. Inductiekookplaten benutten het merendeel van de energie die ze produceren, waardoor het warmteverlies minimaal is.
Image without a name
 
Het reinigen van uw kookplaat is sneller en makkelijker. Omdat het oppervlak van een inductiefornuis koeler blijft, zal gemorst eten niet verbranden en blijven plakken.
Image without a name
 

Het is sneller en krachtiger dan traditionele gas- of elektrische fornuizen en brengt maaltijden twee keer zo snel aan de kook.

Image without a name
Image without a name
 

Hoe verhit u uw pan

  • 1. Kies een kookplaat van dezelfde grootte als de onderkant van de pan.
  •    
  • 2. Plaats de pan op laag vuur.
  •    
  • 3. Voeg olie of boter toe en laat het langzaam opwarmen.
  •   
  • 4. Als de olie begint te pruttelt, bent u klaar om te koken.
Lees de gebruiksaanwijzing

De 6 beste inductietips

1

Kies het juiste formaat. De kookpit mag niet groter zijn dan de pan aangezien dit de warmteprestaties zou verminderen en het creëren van het magnetische veld kan bemoeilijken. Het is geen probleem als de pan groter is dan de kookplaat, maar voor optimale prestaties is het beter om het formaat op elkaar af te stemmen.

2

Zorg ervoor dat de hele onderkant van de pan contact maakt met de kookplaat (als de pan eerder op gas is gebruikt en oververhit is geraakt, is het mogelijk dat hij is vervormd en daardoor niet op inductie werkt. Probeer dit altijd uit.).

3

Plaats de pan voorzichtig op de kookplaat en til hem er altijd op en af om krassen op het inductie-oppervlak te voorkomen.

4

Laat de kookplaat en de pan samen langzaam warm worden door te beginnen op stand 3 en ga dan pas naar een hogere stand.

5

Gebruik de boost-optie alleen om water te koken, maar gebruik deze functie niet voor geëmailleerd gietijzer.

6

We adviseren u om op laag of middelhoog vuur te koken, aangezien al het kookgerei van Le Creuset gemaakt is voor gelijkmatige en effectieve verhitting. Dit maakt ook het reinigen gemakkelijker.

Inductievriendelijke favorieten