In de oven gepocheerde citruszalm met witte wijn en honing

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
In de oven gepocheerde citruszalm met witte wijn en honing
Eenvoudig en smaakvol: deze in de oven gepocheerde zalm is het lekkerst met een frisse kruidensalade en knapperig stokbrood. Dien het gerecht aan tafel op vanuit de Signature ondiepe braadpan.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 ml droge witte wijn
  • 1 kg Noorse zalmzijde
  • 1 limoen, in schijfjes gesneden
  • 1grapefruit, in schijfjes gesneden
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden
  • 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
  • 150 g boter
  • 60 ml honing
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hete lucht/gas op stand 6.
  • 2
    Schenk de witte wijn in een Le Creuset Signature ondiepe braadpan van 26 cm. Leg de zalm op debodem van de braadpan met de citrusschijfjes erop.
  • 3
    Besprenkel met de honing en boter. Pocheer 10-15 minuten in de oven, afhankelijk vanuw bereidingsvoorkeur. Breng op smaak.
  • 4
    Serveer met een frisse kruidensalade en knapperig stokbrood.