![In de oven gepocheerde citruszalm met witte wijn en honing](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwd5ccc7aa/images/content-recipes/HD_720/LC_20211224_GB_RC_CI_r0000000001756_ENG.jpg)
Eenvoudig en smaakvol: deze in de oven gepocheerde zalm is
het lekkerst met een frisse kruidensalade en knapperig stokbrood. Dien het gerecht aan tafel op vanuit de Signature ondiepe
braadpan.
INGREDIЁNTEN
- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 500 ml droge witte wijn
- 1 kg Noorse zalmzijde
- 1 limoen, in schijfjes gesneden
- 1grapefruit, in schijfjes gesneden
- 1 citroen, in schijfjes gesneden
- 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
- 150 g boter
- 60 ml honing
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C/180 °C hete lucht/gas op stand 6.
-
2Schenk de witte wijn in een Le Creuset Signature ondiepe braadpan van 26 cm. Leg de zalm op debodem van de braadpan met de citrusschijfjes erop.
-
3Besprenkel met de honing en boter. Pocheer 10-15 minuten in de oven, afhankelijk vanuw bereidingsvoorkeur. Breng op smaak.
-
4Serveer met een frisse kruidensalade en knapperig stokbrood.