IJssoufflé met rode vruchten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
IJssoufflé met rode vruchten
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 150 g frambozen
  • 4 eiwitten
  • 150 g vloeibare room
  • 100 g moes van rode vruchten
  • 150 g suiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Maak een coulis van rode vruchten met de vruchtenmoes en 100 g suiker door alles op een zacht vuur te mengen in een steelpan van Le Creuset tot u een stroperig geheel krijgt.
  • 2
    Laat indikken tot het geheel stroperig wordt.
  • 3
    Begin met het eiwit op te kloppen met een klopper. Zodra het eiwit een schuim wordt, brengt u de coulis stap voor stap tot 110 °C (gebruik een thermometer).
  • 4
    Blijf het eiwit kloppen met de coulis tegen een hogere snelheid om het eiwit dikker te maken.
  • 5
    Stop zodra het schuim stevig wordt en mooi glanst.
  • 6
    Maak uw slagroom door de vloeibare room op te kloppen met 50 g suiker. Voeg nu voorzichtig de slagroom toe.
  • 7
    Giet het mengsel in de schaaltjes waar van de randen licht werden ingevet met boter om het manchet van het bakpapier er goed aan te laten vasthechten.
  • 8
    Plaats ten minste 4 uur in de diepvriezer.