Hartvormige friands met frambozen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Hartvormige friands met frambozen
Friands zijn heerlijke amandelsponscakejes gemaakt met opgeklopte eiwitten voor een luchtig gebakje. De verse frambozen zorgen voor wat kleur en een zuurtje om de zoetigheid in balans te brengen. Ze worden gebakken in de bakvorm voor zes hartjes. Bestrooi ze met wat poedersuiker als finishing touch.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 115 g poedersuiker plus extra om te bestrooien
  • 30 g bloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • Zeste van ½ citroen
  • 3 grote eiwitten
  • 1 tl vanille-extract
  • 115 g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 100 g verse frambozen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Zeef de poedersuiker en de bloem in een middelgrote kom zodat er geen klonters zijn. Meng de gemalen amandelen en de citroenzeste erbij.
  • 2
    Klop de eiwitten op tot ze pieken vormen en spatel ze samen het vanille-extract door het amandelmengsel. Voeg er voorzichtig 2/3e van de frambozen bij.
  • 3
    Verdeel het beslag op gelijkmatige manier over de zes vormpjes en werk af met de rest van de frambozen.
  • 4
    Bak in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten of tot het middelste van de cakejes terugveert bij het aanraken.
  • 5
    Laat de friands enkele minuten rusten in hun vorm alvorens ze om te draaien op een rooster. Werk af met wat poedersuiker.
 
Vervang voor glutenvrije friands de bloem door glutenvrije bloem en gebruik glutenvrije poedersuiker.
Je kunt ook ander fruit gebruiken in de plaats van frambozen: blauwe bessen, braambessen of kleine schijfjes pitfruit zoals perziken of abrikozen.
 
 
Le Creuset