Gnocchi met salieboter en gebakken pompoen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Onder 2 uur Onder 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Gnocchi met salieboter en gebakken pompoen
Bekijk voordat u begint aan dit gnocchi recept naar ons gnocchi basisrecept {Link to r0000000001562}. Gnocchi is een veelzijdige pasta, op basis van aardappel en combineert makkelijk met de meest uiteenlopende smaken. Dit recept houdt het simpel, zoals de Italiaanse keuken het betaamt, met de heerlijke zoete tonen van pompoen.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Ong. 1 kg ongekookte gnocchi (zie recept Gnocchi met salieboter) { Link to r0000000001562}
  • 1/2 hokkaido of butternut pompoen (ong. 500 à 600 g)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el pijnboompitten
Ingrediënten voor de salieboter en als garnering:
  • 100 g boter
  • 12 à 16 blaadjes salie
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Maak de gnocchi zoals beschreven in het recept „Gnocchi met salieboter“ MAAR kook ze nog niet. {link to r0000000001562}
  • 2
    Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven). Was de pompoen, snijd door de helft en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in hapklaren stukken. Meng ze in een kom met de koolzaadolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in het midden van de oven voor 20 à 25 minuten.
  • 3
    Maak de salieboter klaar terwijl de pompoen in de oven gaart. Laat de boter in een kleine pan opschuimen, voeg de salieblaadjes toe en laat de pan even ronddraaien.
  • 4
    Rooster de pijnboompitten in een tweede kleine pan zonder olie tot ze goudbruin zien.
  • 5
    Breng een grote pan water aan de kook en voeg hier zout aan toe. Voeg de gnocchi toe en wacht tot het water weer kookt, draai dan het vuur zachter. Laat de gnocchi nog 1 à 2 minuten gaarkoken, wanneer deze gaan drijven.
  • 6
    Neem de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en doe ze in de sauteerpan. Leg de pompoen erop en giet hier de salieboter overheen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas en serveer. Bon Appétit!
 
The pine nuts can be placed on a baking sheet and toasted in the oven if preferred.
A small pumpkin may be used or a coquina squash, when available, instead of butternut squash.
 
 
Le Creuset