Glutenvrije chocoladebrownies

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
+10 +10
Glutenvrije chocoladebrownies
Deze heerlijke chocolade brownies, gemaakt met macadamia of notenmeel naar keuze, zijn glutenvrij. Serveer met een royale schep vanille-ijs voor een heerlijke traktatie.
INGREDIЁNTEN
  • Noten & Zaden
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 100 g gezouten boter, in blokjes
  • 4 scharreleieren
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 100 g macadamiameel of amandelmeel
  • 30 g cacaopoeder
  • 5 ml bakpoeder
  • 100 g macadamia's of amandelen
  • 50 g karamelchocolade, in stukjes
  • 50 g witte chocolade, in stukjes
  • Amandelschaafsel voor de garnering
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht. Vet een Le Creuset bakvorm voor 12 brownies licht in.
  • 2
    Smelt de pure chocolade en de boter in een magnetronbestendige kom. Laat even afkoelen.
  • 3
    Klop ondertussen de eieren los met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe tot het mengsel een witte kleur heeft, schuimig is en in volume verdubbeld is. Spatel de gesmolten chocolade en boter voorzichtig door het eimengsel.
  • 4
    Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en voeg ze aan de natte ingrediënten toe. Spatel ze met een lepel door het eimengsel tot ze net zijn opgenomen.
  • 5
    Snijd de noten grof en voeg ze samen met de karamel en de stukjes witte chocolade toe aan het mengsel. Spatel ze erdoor tot ze zijn opgenomen. Verdeel het mengsel over de bakvorm en garneer met amandelvlokken. Laat 15 minuten bakken.
  • 6
    Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze er dan voorzichtig uit. Warm het lekkerst, met vanille-ijs. U kunt de brownies ook twee dagen in een luchtdicht bakje bewaren.