Focaccia met olijven, walnoten en gedroogde vijgen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Focaccia met olijven, walnoten en gedroogde vijgen
De multifunctionele braadpan van Le Creuset is ook zeer geschikt om in te bakken. Probeer zeker deze heerlijke foccacia met olijven, walnoten en gedroogde vijgen.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 25 g gist
  • 7 dl lauw water
  • 1,5 dl olijfolie
  • 20 g zeezout
  • 1100 g tarwemeel
  • 100 g olijven
  • 50 g walnoten
  • 100 g gedroogde vijgen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verkruimel de gist in een kom met het water en 1 dl olijfolie. Voeg het zout en het meel in delen toe. Kneed het deeg circa 10 minuten tot het deeg glad en vochtig is. Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg gedurende 3 uur rijzen, gebruik minder gist als u het deeg langer laat rijzen.
  • 2
    Smeer de pan in met olijfolie en giet het deeg in de pan.
  • 3
    Laat het deeg nog een uur lang rijzen totdat de pan gevuld is.
  • 4
    Verwarm de oven tot 225° C. Maak kleine gaatjes in het deeg en stop daar de walnoten, vijgen en olijven in.
  • 5
    Giet wat olijfolie over het deeg en strooi zeezout erover. Zet de pan 20-25 minuten in de oven tot het brood goudbruin is.
  • 6
    Na het bakken, plaats het brood op een rooster om het af te laten koelen. Na het koelen kan het brood in kleinere stukken worden gebroken. Serveer het brood eventueel met olijfolie en zeezout.