Chocoladepudding met eigen saus

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Chocoladepudding met eigen saus
Een rijke, chocoladespons met zijn eigen smeuïge saus, gemaakt en geserveerd in een mok. Het is snel, comfortabel en diep chocoladeachtig met minimale inspanning.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 ml melk
  • 2 scharreleieren
  • 90 g gesmolten en gekoelde boter
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 220 g lichtbruine suiker
Saus:
  • 2 el cacaopoeder
  • 135 g bruine suiker
  • 150 ml kokend water
  • Crème fraiche om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Klop de melk, eieren en gesmolten boter in een grote kom. Voeg de bloem, het cacaopoeder en de bruine suiker toe en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 4 ingevette Le Creuset aardewerk 380 ml U mok en 350 ml London Mokken.
  • 2
    Meng in een aparte kom het cacaopoeder en de bruine suiker voor de saus. Strooi dit droge mengsel gelijkmatig over elke mok met beslag.
  • 3
    Verdeel het kokende water voorzichtig over de 4 mokken door het over de achterkant van een lepel te gieten, rechtstreeks op het oppervlak van elke pudding. Zorg ervoor dat de mokken niet meer dan net over de helft vol zijn, anders zal het mengsel tijdens het bakken overstromen.
  • 4
    Plaats de mokken op een dienblad en bak ze 20 minuten op 180°C. Controleer de pudding en bak ze nog eens 12 minuten tot ze stijf staan en er stevig op zitten. Serveer onmiddellijk met een lepel crème fraiche of een schep vanille-ijs.
  • 5
    Een decadente chocoladedessert met een verrassende saus in het midden: om rechtstreeks uit de mok van te genieten.