Chakalaka Koolsla

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
2-4 2-4
Chakalaka Koolsla
Een traditionele Zuid-Afrikaanse smaak, deze draai aan een klassieker is perfect om te serveren bij de BBQ.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 tl komijnzaad
  • 300 g witte kool
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 à 3 el witte balsamicoazijn
  • 4 el limoensap
  • 1 el bruine suiker
  • Zout
  • 2 à 3 el olijfolie
  • 1 el chilivlokken
  • 2 à 3 el chakalaka (medium hot, Afrikaanse specerijenmix)
  • 4 stengels peterselie
  • Peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Rooster de komijnzaden in een droge pan.
  • 2
    Verwijder de buitenste blaadjes van de kool. Snij de kool in 4, verwijder de voet en snij in dunne reepjes. Was de paprika's, snij ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snij ze in brede repen van ½ cm.
  • 3
    Versnipper de rode ui.
  • 4
    Klop de balsamicoazijn met het limoensap, 4 el water, de suiker, 1 el zout en olijfolie. Kruid met de chilivlokken en de chakalaka. Pluk de peterselieblaadjes en snij ze in reepjes. Meng de witte kool met de paprika, de ui, de peterselie, het komijnzaad en de dressing en laat afgedekt marineren gedurende 3 à 4 uur (bij voorkeur een hele nacht). Kruid met peper en zout voor het opdienen.