Bladerdeegpizza met geroosterde groenten en geitenkaas

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Bladerdeegpizza met geroosterde groenten en geitenkaas
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg 24 cm x 18 cm
  • 4 eetlepels tomatensaus voor pizza
  • 200 g voorgeroosterde of gegrilde mediterrane groenten in bokaal
  • Gebruik eender welke combinatie naar keuze, zoals paprika, courgette, aubergine, ui, artisjok, champignons of zongerijpte tomaten
  • 50 g zachte geitenkaas
  • Een handje verse basilicumblaadjes
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 220 °C/ heteluchtoven 200 °C/gasoven stand 7 Leg het vel bladerdeeg op de plaat en bestrijk het met de tomatensaus voor pizza. Laat een boord van 2-2½ cm vrij over de hele rand. Laat de voorgeroosterde of gegrilde groenten uitlekken of ontdooi ze als u diepgevroren groenten gebruikt. Snijd de groenten in hapklare stukken en schik ze op de tomatensaus. Bak de pizza 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi gerezen en egaal goudbruin is. Garneer met stukjes geitenkaas en verse basilicumblaadjes en werk af met een beetje grof gemalen zwarte peper. Om de pizza op te dienen, legt u hem op een plank of dienblad en versnijdt u hem. Tips Voorgeroosterde of gegrilde groenten zijn als mix te vinden in de delicatessenafdeling in de supermarkt. Ook te vinden in bokaal of diepgevroren in zakken. Als u tijd hebt, kunt u uw eigen mix roosteren of grillen. Dit is ideaal om eventuele groenterestjes op te gebruiken. Snijd de groenten gewoon in hapklare stukken, giet er wat olijfolie over en breng op smaak met zout. De gaartijd zal afhangen van de densiteit van de groenten.
  • 2
    Tips
  • 3
    Voorgeroosterde of gegrilde groenten zijn als mix te vinden in de delicatessenafdeling in de supermarkt. Ook te vinden in bokaal of diepgevroren in zakken. Als u tijd hebt, kunt u uw eigen mix roosteren of grillen. Dit is ideaal om eventuele groenterestjes op te gebruiken. Snijd de groenten gewoon in hapklare stukken, giet er wat olijfolie over en breng op smaak met zout. De gaartijd zal afhangen van de densiteit van de groenten.