Dit eenpansrecept is geïnspireerd op boterkip en gebruikt kikkererwten als vegetarische twist op een klassieker. Serveer met basmatirijst.
INGREDIЁNTEN
- Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 2 el avocado-olie (of andere neutrale olie)
- 4 el ongezouten boter
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 4 tenen knoflook, geraspt
- 2 tl garam masala
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- ¼ tl cayennepeper
- 1 el tomatenpuree
- 400 g gemalen tomaten, in blik
- 450 g kikkererwten in blik, afgegoten en afgespoeld
- 250 ml volle kokosmelk
- 125 g gehakte koriander
- Gestoomde basmatirijst, optioneel
- Griekse yoghurt, optioneel
- Verse limoenpartjes, als garnering
- Grof zout, naar smaak
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de avocado-olie en 2 eetlepels boter op middelhoog vuur in een Le Creuset Signature gietijzeren 24 cm balti-pan en voeg vervolgens de gehakte ui toe. Breng op smaak met grof zout en kook 8 minuten, tot die zacht wordt en begint te kleuren. Voeg knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg de garam masala, gemalen gember, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkuma en cayennepeper toe en rooster 30 seconden. Roer de tomatenpuree erdoor en kook nog een minuut.
-
2Giet de gemalen tomaten, kikkererwten en kokosmelk erbij en breng op smaak met grof zout. Laat sudderen op laag tot middelhoog vuur, kook vervolgens 15 minuten en roer af en toe tot het minder en dikker is. Haal van het vuur en roer de resterende 2 eetlepels boter erdoor. Proef en voeg zo nodig meer grof zout toe. Maak af met de gehakte koriander.
-
3Lepel de kikkererwten op de basmatirijst en beleg deze met Griekse yoghurt en verse limoen.