‘Fool’ dessert met rabarber en stemgember

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Anna Jones
‘Fool’ dessert met rabarber en stemgember
Deze met gember verrijkte fool is lekker licht en zacht en heeft een aangenaam neon uiterlijk. Het is moeilijk om een dessert te bedenken dat ik liever eet. De rabarber geeft het een welkome scherpte en een felroze accent. Met veganistische room is het erg lastig om echt zachte pieken te kloppen, maar klop het gewoon zo veel als u kunt. – Anna Jones
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE RABARBER
  • 2 rabarberstengels, in dunne plakjes gesneden (zie hieronder voor alternatieven)
  • 1 volle el fijne kristalsuiker
VOOR DE FOOL
  • 300 ml veganistische room of een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr)
  • 100 ml dikke Griekse of kokosyoghurt
  • 6 bolletjes stemgember, 4 fijngehakt en 2 in dunne plakjes, plus 1 el stroop uit de pot
  • De zeste van ½ onbespoten citroen
Seizoensvariaties
  • Aardbeien, rauw, in schijfjes gesneden
  • Frambozen, rauw, geplet
  • Peer, rauw, in dunne plakjes gesneden
  • Pruimen, gekookt met een beetje suiker
  • Kruisbessen, gekookt met een beetje suiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Oventemperatuur: 190 °C, 375 °F, gas op stand 5.
  • 2
    Kook de rabarber en suiker gedurende 2 minuten in een pan, totdat de sappen de suiker in een roze stroop veranderen, maar de rabarber nog steeds zijn knapperigheid behoudt. Zet 20 minuten opzij om in de pan af te koelen.
  • 3
    Klop de room of veganistische room totdat er bijna zachte pieken ontstaan en spatel dan de yoghurt erdoor.
  • 4
    Voeg de fijngehakte gember toe en roer deze erdoor met de gemberstroop en de citroenzeste. Roer als het is afgekoeld de helft van de gekookte rabarber door de room.
  • 5
    Verdeel de fool gelijkmatig over 4 Le Creuset Ramekins, bestrooi met de resterende in dunne plakjes gesneden gember en de rest van de rabarber.
  • 6
    Tip van de kok: U kunt de hoeveelheid suiker aanpassen aan de zoetheid van het fruit.